Vitamina C
Vitamina C, cunoscută și sub denumirile de acid ascorbic sau ascorbat, joacă un rol esențial în organism.
Aceasta contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, ajutând la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și la vindecarea rănilor.
De asemenea, vitamina C este crucială pentru sinteza colagenului, o proteină importantă pentru sănătatea pielii, oaselor, cartilajelor și vaselor de sânge.
Vitamina C se regăsește în mod natural în alimente precum portocale, grapefruit, lămâi și lime.
Fructele de pădure precum căpșunile, zmeura, murele și afinele conțin, de asemenea, cantități semnificative de vitamina C.
Fructul de kiwi este o sursă excelentă de vitamina C, având chiar mai multă decât citricele.
Ardeii, în special cei roșii și galbeni, sunt foarte bogați în vitamina C. Broccoli este bogată în vitamina C precum și spanacul care, pe lângă fier și alte vitamine, conține și vitamina C.
Includerea acestor alimente în dietă poate contribui semnificativ la asigurarea unui aport adecvat de vitamina C.
O viață mai sănătoasă și mai fericită începe cu microbiomul tău unic.