Lactococcus lactis ssp. lactis
Lactococcus lactis este o bacterie benefică întâlnită frecvent în viața de zi cu zi. Acest lucru se datorează faptului că L. lactis are capacitatea de a produce acid lactic. Rolul principal al L. lactis în fermentarea lactatelor implică transformarea lactozei în acid lactic și transformarea proteinelor din lapte în compuși aromatici.
Pe lângă faptul că participă la crearea mai multor tipuri de alimente și băuturi, această tulpină de bacterie benefică oferă corpului uman o serie de beneficii, precum interacțiunea cu agenții patogeni rezistenți la antibiotice și scăderea tensiunii arteriale. Lactococcus lactis ajută, de asemenea, la prevenirea și tratarea tulburărilor digestive.
Lactococcus lactis este folosit în fermentația produselor lactate și poate fi găsit în alimente precum zerul, brânza, iaurtul și alte produse lactate.
Bacteriile benefice pot reduce riscul de diaree asociată antibioticelor (DAA) cu 42%.
Sursă informații:
Probiotics for the prevention and treatment of antibiotic-associated diarrhea: a systematic review and meta-analysis. Hempel S et al. JAMA 2012;307:1959–69. Probiotics for the prevention of Clostridium difficile-associated diarrhea in adults and children. Goldenberg JZ et al. Cochrane database Syst Rev 2013;5:CD006095.
Exercițiul regulat aduce o mulțime de beneficii fiecărui aspect al sănătății, atât pe termen scurt, cât și pe termen îndelungat. Îmbunătățirea fitnessului cardiovascular1, reducerea tensiunii arteriale2, creșterea forței și rezistenței musculare3, creșterea densității osoase4, creșterea capacității pulmonare5, îmbunătățirea metabolismului6 și creșterea nivelului de energie7 sunt doar câteva dintre beneficiile aduse de exercițiile fizice regulate.
O viață mai sănătoasă și mai fericită începe cu microbiomul tău unic.