Bio-Kult Infantis

Bio-Kult Infantis este o formulă destinată sugarilor și copiilor mici.

Descriere

Bio-Kult Infantis este o formulă avansată cu acțiuni multiple ce conține 7 tulpini de bacterii vii, dezvoltate științific, și fructooligozaharide (FOS) ce sprijină dezvoltarea florei intestinale.

Bio-Kult Infantis conține Vitamina C care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar.

Bio-Kult Infantis nu necesită refrigerare și este potrivit a fi administrat:

  • În fiecare zi 
  • Alături de antibiotice
  • Ca parte a unui stil de viață sănătos
  • De la naștere

Bio-Kult Infantis conține culturi bacteriene vii (lapte, soia) și 7 tulpini bacteriene vii:

  • Lactobacillus paracasei PXN® 37™
  • Lactobacillus rhamnosus PXN® 54™
  • Streptococcus thermophilus PXN® 66™
  • Lactobacillus helveticus PXN® 35™
  • Bifidobacterium breve PXN® 25™
  • Bifidobacterium infantis PXN® 27™
  • Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus PXN® 39™

Fiecare plic Bio-Kult Infantis conține: 1 miliard de bacterii vii (1x10⁹ UFC/g), viabile pe toată perioada de valabilitate.

Bio-Kult Infantis conține soia și lapte utilizate în procesul de fermentare. Conținutul de lapte este la un nivel care nu afectează persoanele cu intoleranță la lactoză.

Bio-Kult Infantis nu conține: gluten, coloranți artificiali, arome.

Cumpără din farmacii:

Cea mai apropiată
farmacie

Compoziție

Informații nutriționale Cantitate/plic (1g) VNR* (%)
FOS (fructooligozaharide) 950 mg -
Vitamina C 12,5 mg 15

*VNR - Valoarea nutrițională de referință; mg=miligrame

Mod de administrare

  • De la naștere: pentru sugarii alăptați la sân sau care consumă mai puțin de 500 ml formulă de lapte pe zi;
  • Peste 6 luni: sugari sau copii

A se administra 1 plic o dată pe zi în timpul mesei sau după masă. Poate fi adăugat în lapte, apă sau mâncare.

Ca în cazul altor suplimente alimentare, consultați medicul înainte de administrare atunci când copilul dumneavoastră utilizează medicamente sau suferă de afecțiuni medicale.

A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată, echilibrată și un stil de viaţă sănătos. A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor.

A se păstra în loc uscat, ferit de lumină și căldură, la o temperatură sub 25 °C, în ambalajul original.

A se consuma, de preferinţă, înainte de sfârșitul perioadei înscrise pe ambalaj.

Recomandat pentru

Întrebări frecvente

Aici găsiți o serie de întrebări frecvente privind produsele Bio-Kult. În cazul în care întrebarea dumneavoastră nu are răspuns printre cele enumerate, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați. Suntem mai mult decât încântați să vă ajutăm.

Femei însărcinate

Suplimentele cu bacterii vii luate de mame în timpul alăptării par să influențeze pozitiv compoziția microbiană și minerală a laptelui matern.

Dovezile rămân neclare dacă tulpinile de bacterii vii suplimentate intră în glanda mamară. Cu toate acestea, dovezile indică o creștere a lactobacililor și bifidobacteriilor atât în ​​colostru, cât și în laptele matur, la cei care iau suplimente cu bacterii vii, ceea ce ar putea oferi beneficii copilului.

Oferirea unui supliment de bacterii vii copilului dumneavoastră este o modalitate mai directă de a oferi o cantitate mare de bacterii prietenoase intestinului sugarului în curs de dezvoltare.

Alergii și alergeni

În cazul în care luați medicamente sau aveți afecțiuni medicale, inclusiv alergii, vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră înainte de a lua orice supliment alimentar.

Fiecare dintre tulpinile de bacterii vii Bio-Kult are nevoie de diverse surse de nutriție pentru a ajuta la creșterea lor în cultură. Laptele de vacă și soia sunt utilizate în procesul de fermentare (fabricare), (deși trece printr-un proces de filtrare de mai multe ori) și în crioprotectoarele noastre (înveliș protector folosit pe tulpinile noastre înainte de congelare pentru a spori stabilitatea).

La testarea produselor finale Bio-Kult, s-au detectat urme de proteine din lapte, cazeină și beta-lacto globulină. Câtă vreme vor exista variații între loturi, de exemplu, la ultimul test, cantitatea de cazeină pe capsulă Bio-Kult Everyday este aproximativ echivalentă cu cea găsită în 0,028 ml lapte semidegresat (adică, mai puțin de 1/100 dintr-o linguriță de 5 ml), iar cantitatea de beta-lactoglobulină este chiar mai mică. Astfel, nu recomandăm Bio-Kult pentru cei cu alergie severă la lapte (la proteinele din lapte). Cu toate acestea, pentru alții este puțin probabil să provoace reacții adverse.

De asemenea, s-au detectat cantități foarte mici de lactoză în unele dintre produsele finale Bio-Kult. De exemplu, la ultima testare, cantitatea de lactoză pe capsulă Bio-Kult Everyday este aproximativ echivalentă cu cea găsită în 0,05 ml lapte semidegresat (adică, mai puțin de 1/100 dintr-o linguriță). Aceasta este cu mult sub cantitatea care ar putea afecta persoanele care suferă de intoleranță la lactoză (studii științifice și Agenția Europeană pentru Standarde Alimentare au constatat că majoritatea oamenilor care suferă de intoleranță la lactoză vor tolera până la 12g de lactoză ca doză unică, fără simptome sau cu simptome minore, iar dozele mai mari pot fi tolerate dacă sunt administrate pe parcursul zilei). De asemenea, testele au arătat că multe dintre tulpinile Bio-Kult produc lactază, enzimă deficitară la persoanele care suferă de intoleranță la lactoză, necesară descompunerii lactozei (zahărul din lapte). Prin urmare, produsele Bio-Kult sunt potrivite pentru cei cu intoleranță la lactoză.

Rezultatele pentru soia au fost sub nivelul minim de detecție în laborator. Putem confirma că se folosesc doar ingrediente nemodificate genetic (non-GM).

Produsele Bio-Kult nu conțin gluten, nuci și ouă. 

Culturi bacteriene

Tulpinile bacteriene vii conținute în gama Bio-Kult nu au fost supuse modificărilor genetice.

Niciun ingredient suplimentar inclus în această gamă nu este supus modificărilor genetice.

Tulpinile bacteriene individuale au cerințe diferite pentru a ajuta în cultură și în tractul gastrointestinal uman. Bio-Kult nu este comercializat ca o „cultură inițială” pentru fabricarea iaurtului sau a laptelui acru, iar tulpinile din Bio-Kult nu au fost alese pentru capacitatea lor de a fermenta laptele (și anume speciile Lactobacillus bulgaricus și Streptococcus thermophilus).

Tulpinile noastre sunt deshidratate pentru a le îmbunătăți stabilitatea și durata de valabilitate și se crede că vor deveni active din nou odată ce ajung în mediul complex al intestinului subțire. Cu toate acestea, unele persoane au avut un anumit succes în cultura laptelui, dar alții nu. Finalizăm teste de stabilitate riguroase pe fiecare lot de Bio-Kult, ceea ce ne permite să stabilim o cantitate de cel puțin 2 miliarde de bacterii vii pe capsulă. Aceste teste de stabilitate sunt efectuate la fiecare 3 luni de către un laborator extern, pentru certificare.

De asemenea, avem o gamă largă de studii clinice care arată rezultate benefice ale administrării produselor noastre de bacterii vii cu mai multe tulpini, ceea ce înseamnă că acestea trebuie să ajungă active în intestine.

Efecte secundare

Produsele Bio-Kult conțin o concentrație mare de bacterii vii. În cazul în care există o supraîncărcare patogenă în intestinul dumneavoastră și începeți cu o doză mare, timp de câteva zile, un număr mic de persoane pot prezenta o reacție autolimitantă cum ar fi balonarea.

Care sunt simptomele posibile?

Unele persoane pot prezenta simptome temporare, cum ar fi balonare, gaze, scaune diareice, constipație, greață, dureri de cap sau pusee ale simptomelor anterioare. Aceste simptome pot fi neglijabile la unii, însă pentru un număr mic de persoane simptomele pot fi suficiente pentru a opri administrarea suplimentelor.

De ce apar?

Atunci când anumite bacterii patogene, virusuri sau ciuperci sunt distruse, acestea eliberează toxine, care pot fi absorbite în sânge. Acest lucru pune presiune pe ficat pentru a descompune aceste produse secundare pregătite pentru a fi eliminate prin mișcări intestinale regulate, sănătoase. În cazul în care există o creștere excesivă care este eliminată brusc sau corpul se luptă să detoxifice sau să elimine aceste toxine, acumularea ar putea duce temporar la simptomele menționate mai sus.

Controlul simptomelor

Deși este un semn încurajator faptul că bacteriile patogene, virusurile și levurile sunt eliminate, pentru unii simptomele pot fi foarte neplăcute. Pentru a reduce incidența și severitatea acestei reacții, vă recomandăm să creșteți doza treptat, începând cu ½ până la 1 capsulă. Capsulele pot fi răsucite și rupte, iar pulberea poate fi adăugată în apă sau alimente reci/calde. În cazul în care apar simptome, vă recomandăm să reduceți doza sau să faceți o pauză de câteva zile până când simptomele dispar. Este important să nu distrugeți agenții patogeni mai repede decât organismul poate elimina toxinele. 

Vegetarieni

Bio-Kult Infantis este potrivit pentru vegetarieni.

Mod de administrare

Bio-Kult Infantis este potrivit încă de la naștere, pentru sugarii alăptați la sân sau care consumă mai puțin de 500 ml formulă de lapte pe zi, precum și pentru sugarii cu vârsta de 6 luni și peste.

Bio-Kult Everyday, Bio-Kult Candéa și Bio-Kult S. Boulardii sunt potrivite pentru copii cu vârsta de 3 ani și peste.

Bio-Kult Pro-Cyan este potrivit pentru copii cu vârsta de 5 ani și peste.

În mod ideal, odată hidratat prin adăugare în lapte, apă sau mâncare, Bio-Kult Infantis ar trebui consumat imediat.

Testele sugerează că dacă este diluat în apă, viabilitatea bacteriilor este de până la 12 ore. Testele de viabilitate sunt doar cu apă, nu și cu alte lichide precum laptele sau sucul. Recomandarea noastră este ca imediat ce este adăugat în băutură sau mâncare, produsul să fie consumat.

Cei mici se satură destul de repede, astfel încât utilizarea unei cantități mici de lichid/cană poate fi benefică, pentru a vă asigura că porția va fi băută integral și că toată doza este consumată.

Compoziție

Fructo-oligozaharidele (FOS) folosite în Bio-Kult Infantis provin din rădăcină de cicoare și sunt incluse pentru a completa flora intestinală în curs de dezvoltare.

FOS sunt clasificate ca un tip de fibre alimentare solubile.

FOS nu pot fi descompuse de enzimele noastre intestinale, așa că ele călătoresc nedigerate în intestinul gros, unde sunt metabolizate de bacteriile noastre intestinale prietenoase, ajutându-le să prospere și să producă diferiți compuși benefici.

Ambalare și păstrare

Bacteriile vii sunt în mod natural „pătate” și acest lucru poate fi observat într-o capsulă Bio-Kult.

În cazul în care nu se pot vedea pete mai întunecate, nu înseamnă că nu există bacterii vii în capsulă - înseamnă doar că bacteriile nu sunt adunate într-o parte a capsulei.

Toate produsele Bio-Kult sunt fabricate la un standard extrem de înalt (acreditat cGMP) în unitatea noastră special construită din Somerset (Probiotics International Ltd.), astfel putem să avem un control complet asupra standardelor noastre de calitate.

Bio-Kult este fabricat folosind cele mai noi tehnici. Bacteriile vii în sine sunt încapsulate (cu un strat protector) printr-un proces de deshidratare (liofilizare). Acest proces ajută la protecția bacteriilor în timp ce se află pe raft și în mediul acid al stomacului (s-a arătat că, în vitro, supraviețuiesc la pH2 timp de 2 ore).

Blisterele Bio-Kult oferă o protecție suplimentară împotriva umezelii și a temperaturilor extreme. Datorită acestei protecții ridicate, nu este necesară refrigerarea. Un laborator extern efectuează în mod regulat teste de stabilitate riguroase pentru Bio-Kult, astfel încât putem oferi un număr de stabilitate viabil până la sfârșitul perioadei de valabilitate, atunci când se păstrează conform indicațiilor de pe ambalaj.

Blisterul produsului oferă o flexibilitate mai mare și o protecție mult mai mare împotriva temperaturilor extreme. Astfel, asigură stabilitatea, integritatea și calitatea produsului din fiecare capsulă pe toată perioada de valabilitate.

Capsulele Bio-Kult au o greutate standard, cu toate acestea, este imposibil ca fiecare capsulă să fie umplută cu o cantitate exactă. Prin urmare, avem limite de toleranță superioară și inferioară pentru greutatea capsulelor. În timpul prelucrării produselor Bio-Kult, se efectuează „verificări în proces” la fiecare 15 minute, iar una dintre aceste verificări este de a examina dacă greutatea capsulelor este în limitele de toleranță.

O capsulă care se află la capătul inferior al specificației poate părea mai puțin umplută în comparație cu o capsulă la capătul superior al specificației.