Ce trebuie să știi despre imunizare

harta riscului de malarie si necesitate imunizare

Dacă consideri că mesajele de avertisment legate de imunizare nu sunt importante pentru tine și nu ai cum să te îmbolnăvești, atunci trebuie să știi că în anumite țări nu îți este permisă intrarea, dacă nu faci anumite vaccinuri.

Pe lângă vaccinurile obligatorii (în cazul în care există unele pe lista țării pe care dorești să o vizitezi), ar trebui să le faci și pe cele opționale, care după părerea noastră, sunt la fel de importante. De asemenea, vaccinarea înainte de a pleca în vacanță, îți oferă posibilitatea de a face anumite vaccinuri de rutină, de care e posibil să fi uitat că este necesar să le faci.

Un medic specializat în probleme ce pot să intervină în timpul unei călătorii îți poate spune exact de ceea ce ai nevoie pentru o anumită destinație. O spunem din nou, nu trebuie să sari peste acest pas extrem de important al călătoriei.

Din proprie experiență, vă spunem că am călătorit destul de mult de-a lungul vremii și mereu am plecat “la drum” cu vaccinurile la zi. În momentul în care călătorești și vizitezi foarte mult, te întâlnești cu o varietate mare de persoane. Cu siguranță nu îți dorești ca în momentul în care stai pe plajă, să te trezești cu o febră tifoidă. O să te doară faptul că va trebui să pleci mai repede din vacanță din cauza unei boli pe care va trebui să o tratezi acasă.

În ciuda faptului că malaria nu este endemică pe plan global, există un motiv foarte important pentru care această problemă ar trebui să fie în topul priorităților noastre. În ceea ce privește bolile, malaria reprezintă probabil cea mai mare amenințare la adresa turiștilor (cel puțin cei care își petrec timpul în zonele afectate) deoarece este potențial letală și nu există vaccinări disponibile, decât profilaxie.

Malaria nu este aceeași peste tot – cazuri de malarie variază în funcție de locație. Tulpina frecvent întâlnită în anumite părți ale Cambodgiei s-ar putea să nu fie aceeași tulpină care poate fi găsită în Africa de Vest. Unele tulpini sunt mai periculoase decât altele, dar toate ar trebui să fie considerate ca fiind potențial letale dacă nu sunt tratate.

Nu există vaccin pentru malarie – deși există cercetări promițătoare în curs de desfășurare, pentru moment nu există niciun vaccin pentru această boală. Există, totuși, profilactice care pot oferi un nivel ridicat de protecție.

Există multă dezinformare cu privire la malarie – unii oameni cred că poate fi prevenită prin consumul de apă tonică. Alții cred că malaria rămâne cu persoana respectivă pe viață. Există o prea mare asemănare între mituri și fapte atunci când vine vorba de malarie.

Chiar dacă luați toate măsurile necesare şi existente împotriva malariei tot ar trebui să aveți la îndemână un tratament alternativ – deși este puțin probabil, există șansa chiar și cu profilaxie să vă puteți îmbolnăvi. Acesta este motivul pentru care ar trebui să aveți un tratament alternativ la îndemână, mai ales dacă vă aflați într-o zonă rurală departe de o clinică.

O sursă bună pentru imunizare în general, pentru întărirea sistemului imunitar, este chiar suplimentul dvs. probiotic, care ajută organismul să lupte mai bine cu orice posibil risc. Iată un articol despre lupta probioticelor cu super-virusurile care ne pot amenința, conform ultimelor studii publicate.

Comandă ACUM aliatul tău pentru o imuntate puternică!  Comandă Bio-Kult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SunăTimite email