Tu știi ce efecte benefice au probioticele pentru sănătatea ta?

beneficii_probiotice

De obicei, atunci când auzi termenul “bacterii”, îl asociezi cu infecții, boli și afectarea stării de sănătate. Află însă că nu toate bacteriile sunt dăunătoare. De fapt, există bacterii care sunt chiar benefice și care îți pot îmbunătăți starea de sănătate. Este vorba despre probiotice, care pot fi folosite atât în scop preventiv, cât și sub formă de tratament pentru diverse afecțiuni.

În cazul în care te întrebi cine a descoperit probioticele, află că efectul benefic al acestora este cunoscut încă din anul 1907, mulțumită lui Eli Metchnikoff, de naționalitate rusă. Denumirea de probiotice a fost acordată acestor bacterii abia în anul 1965 (“pro biota” semnifică “pentru viată”). De atunci și până în prezent, popularitatea acestora este în continuă creștere, an de an realizându-se diverse studii și cercetări care confirmă beneficiile pe care le pot oferi organismului uman.

Cum acționează aceste probiotice?

Conform cu definiția dată de OMS – Organizația Mondială a Sănătății – probioticele sunt “microorganisme vii care aduc beneficii sănătății atunci când sunt consumate în cantitate suficientă”. Aceste bacterii se găsesc la nivelul tubului digestiv și ajută considerabil la echilibrarea florei intestinale. Prin acțiunea lor, probioticele previn înmulțirea bacteriilor patogene, care pot duce la apariția tulburărilor de tranzit intestinal sau a altor afecțiuni la nivelul tubului digestiv.

Când ai nevoie de probiotice?

Dezechilibrele la nivelul florei intestinale pot să apără din cauze diverse. Poate fi vorba despre tratamente cu antibiotice pe care le ai de urmat, ori poți avea o alimentație săracă în fibre și bogată în grăsimi, însă dezechilibrele pot apărea și atunci când ești stresat sau ai o deficiență la nivelul sistemului imunitar.

Beneficii ale probioticelor la copii

Studiile realizate confirmă faptul că probioticele ajută la remedierea unui număr ridicat de afecțiuni ce intră în sfera pediatriei. De asemenea, probioticele au un rol foarte important pentru întărirea sistemului imunitar la copii, prin echilibrarea florei intestinale.

Atât infecțiile digestive, cat și tratamentele cu antibiotice constituie elemente care provoacă frecvent dezechilibre ale florei intestinale în cazul copiilor. Administrarea probioticelor înlătură astfel efectele negative ale tratamentelor cu antibiotice și ajută și la remedierea diverselor afecțiuni întâlnite frecvent la această grupă de vârstă.

Beneficii ale probioticelor la adulți

Întărirea sistemului imunitar este consecință directă a proprietăților terapeutice deținute de probiotice. De asemenea, reglarea tranzitului intestinal face ca acest tip de tratament să fie foarte eficient în remedierea afecțiunilor precum constipație, diaree, disconfort intestinal și chiar sindromul colonului iritabil.

Există numeroase tipuri de bacterii benefice și de tulpini incluse în probiotice, care reușesc să îmbunătățească starea de sănătate a celor ce le aleg. Din cadrul site-ului nostru poți comanda astfel de produse, pentru a simți efectele benefice pe care le aduce un astfel de tratament.

Indiferent dacă vrei să iți fortifici imunitatea sau să tratezi o problemă medicală asociată cauzată de dezechilibrul existent la nivelul florei intestinale, probioticele Bio-Kult reprezintă soluția perfectă. Dovada eficienței acestora o poți găsi în mărturiile clienților care au apelat la produsele noastre și au obținut cele mai bune rezultate.

Acest articol a fost postat în Blog. Adaugă linkul la favorite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *