Tu stii ce efecte benefice au probioticele pentru sanatatea ta?

beneficii_probiotice

De obicei, atunci cand auzi termenul “bacterii”, il asociezi cu infectii, boli si afectarea starii de sanatate. Afla insa ca nu toate bacteriile sunt daunatoare. In fapt, exista bacterii care sunt chiar benefice si care iti pot imbunatati starea de sanatate. Este vorba despre probiotice, care pot fi folosite atat in scop preventiv, cat si sub forma de tratament pentru diverse afectiuni.

In cazul in care te intrebi cine a descoperit probioticele, afla ca efectul benefic al acestora este cunoscut inca din anul 1907, multumita lui Eli Metchnikoff, de nationalitate rusa. Denumirea de probiotice a fost acordata acestor bacterii abia in anul 1965 (“pro biota” semnifica “pentru viata”). De atunci si pana in prezent, popularitatea acestora este in continua crestere, an de an realizandu-se diverse studii si cercetari care confirma beneficiile pe care le pot oferi organismului uman.

Cum actioneaza aceste probiotice?

Conform cu definitia data de OMS – Organizatia Mondiala a Sanatatii – probioticele sunt “microorganisme vii care aduc beneficii sanatatii atunci cand sunt consumate in cantitate suficienta”. Aceste bacterii se gasesc la nivelul tubului digestiv si ajuta considerabil la echilibrarea florei intestinale. Prin actiunea lor, probioticele previn inmultirea bacteriilor patogene, care pot duce la aparitia tulburarilor de tranzit intestinal sau a altor afectiuni la nivelul tubului digestiv.

Cand ai nevoie de probiotice?

Dezechilibrele la nivelul florei intestinale pot sa apara din cauze diverse. Poate fi vorba despre tratamente cu antibiotice pe care le ai de urmat, ori poti avea o alimentatie saraca in fibre si bogata in grasimi, insa dezechilibrele pot aparea si atunci cand esti stresat sau ai o deficienta la nivelul sistemului imunitar.

Beneficii ale probioticelor la copii

Studiile realizate confirma faptul ca probioticele ajuta la remedierea unui numar ridicat de afectiuni ce intra in sfera pediatriei. De asemenea, probioticele au un rol foarte important pentru intarirea sistemului imunitar la copii, prin echilibrarea florei intestinale.

Atat infectiile digestive, cat si tratamentele cu antibiotice constituie elemente care provoaca frecvent dezechilibre ale florei intestinale in cazul copiilor. Administrarea probioticelor inlatura astfel efectele negative ale tratamentelor cu antibiotice si ajuta si la remedierea diverselor afectiuni intalnite frecvent la aceasta grupa de varsta.

Beneficii ale probioticelor la adulti

Intarirea sistemului imunitar este consecinta directa a proprietatilor terapeutice detinute de probiotice. De asemenea, reglarea tranzitului intestinal face ca acest tip de tratament sa fie foarte eficient in remedierea afectiunilor precum constipatie, diaree, disconfort intestinal si chiar sindromul colonului iritabil.

Exista numeroase tipuri de bacterii benefice si de tulpini incluse in probiotice, care reusesc sa imbunatateasca starea de sanatate a celor ce le aleg. Din cadrul site-ului nostru poti comanda astfel de produse, pentru a simti efectele benefice pe care le aduce un astfel de tratament.

Indiferent daca vrei sa iti fortifici imunitatea sau sa tratezi o problema medicala asociata cauzata de dezechilibrul existent la nivelul florei intestinale, probioticele Bio-Kult reprezinta solutia perfecta. Dovada eficientei acestora o poti gasi in marturiile clientilor care au apelat la produsele noastre si au obtinut cele mai bune rezultate.

Acest articol a fost postat în Blog. Adaugă linkul la favorite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *