Asigurarea de sănătate pentru călătorie

asigurare de calatorie

Planificarea călătoriilor poate fi descurajatoare uneori, mai ales când vine vorba de a-ți menține sănătatea pe parcursul călătoriei. După lecturarea acestui articol, vei putea realiza mai ușor planificarea unei călătorii, cel puțin din perspectiva îngrijirii sănătății tale și a familiei tale, bazându-te pe sfaturile legate de asigurarea de sănătate pentru călătorie.

1. Consultația medicală de dinaintea călătoriei

Înainte de a-ți începe aventura într-o țară exotică (și nu numai) este bine să iei în considerare o vizită la medicul de familie. Este recomandat să îi spui acestuia despre ce călătorie urmează să faci. Sfaturile oferite în acest articol, noi le considerăm a fi utile, însă nu suntem doctori, așa că sfatul unui specialist este foarte important.

Întâlnirea cu un medic care îți poate oferi mai multe detalii despre problemele ce pot apărea în timpul călătoriei (și rezolvări ale acestora), ar trebui efectuată cu măcar două luni înaintea excursiei. Acest lucru este necesar deoarece trebuie să existe suficient timp între data în care îți pregătești corpul pentru a ajunge într-o anumită regiune și data în care ajungi propriu-zis.

Pentru anumite locații, se urmează anumite tratamente de imunizare a organismului. De asemenea, este necesară începerea unui tratament medicamentos pentru a combate anumite tipuri de boli: malaria, spre exemplu.

2. Asigurarea de sănătate în timpul călătoriei

Ai nevoie de o poliță de asigurare de sănătate în timpul călătoriei. Nu are importanță dacă excursia în care intenționezi sa pleci durează 5 sau 100 de zile sau dacă vizitezi Canada ori Somalia. Accidente se pot întâmpla oricând și oriunde.

Printre cele mai importante lucruri pe care polița de asigurare a călătoriei ar trebui să le acopere, enumerăm:

  • Acoperire medicală adecvată – Vrei un plan care să fie oricând pregătit sa-ți fie de folos. Uită-te pentru aproximativ 100,000$ pentru asigurări medicale şi câteva sute de mii mai mult, în cazul în care asigurarea de evacuare este inclusă.
  • Acoperirea în caz de evacuare – Dacă trebuie să fii transportat către un centru medical care oferă îngrijire de înaltă calitate, iar asigurarea ta nu acoperă anumite servicii, există posibilitatea, ca după îngrijire, să rămâi cu o amintire nu prea plăcută: cea mai mare factură din viața ta. Ai grijă la acest aspect!
  • Companii de asigurări de încredere și subcontractori – În momentul în care alegeți o companie de asigurări, cercetați puțin piața. Căutați testimoniale, forumuri, păreri ale persoanelor care au avut contact direct cu respectivele firme de asigurări. Multe companii de asigurări nu reprezintă companiile ce vă vor înapoia banii, acestea fiind doar subcontractori. De obicei, în astfel de situații, durează destul de mult până ce vă veți recupera banii.
  • Un serviciu bun de relații cu publicul – Mereu vă doriți ca atunci când cereți ceva pentru care ați plătit sau încă plătiți, să îl primiți în timp util. Gândiți-vă la acest lucru și în momentul în care alegeți compania de asigurări. Deși asigurarea e bună şi în caz de ceva primiți mult peste ceea ce ați pierdut, e posibil să dureze foarte mult până suma rambursată va ajunge înapoi la dumneavoastră, pierzându-vă în multă birocrație.

Înainte de a vă cumpăra o asigurare de călătorie, verificați dacă beneficiați de vreo reducere sau chiar de anumite servicii chiar de la cei care vă oferă asigurarea de sănătate. În anumite cazuri, există șansa să aveți anumite avantaje și în cazul în care călătoriți. De asemenea, în funcție de polița dumneavoastră, este posibil să beneficiați de imunizare înainte de a pleca, gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SunăTimite email