12 sfaturi de călătorie în siguranță

sfaturi de calatorie bio-kult

Te pregătești să pleci în vacanță? Probabil, mai ales în perioada aceasta, ai început să te gândești mai mult decât oricând la mult-așteptata pauză. Vara, mai ales, este perioada în care ne luăm o perioadă de respiro, măcar câteva zile și zicem din suflet: „VACANȚĂĂĂ!!!”
Cum facem însă ca vacanța să fie una frumoasă? Să ne asigurăm că nimic nu intervine între noi și un sentiment minunat de relaxare, pe durata celor câteva zile de concediu? Iată mai jos câteva sfaturi de călătorie, de care ai putea să ții cont.

 1. Află mai multe despre problemele medicale ce pot apărea, înainte de a pleca; în special despre malarie, diaree și mușcături de animale.
 2. Află de unde poți beneficia de ajutor medical înainte de a avea nevoie de acesta.
 3. Fii proactiv legat de sănătatea ta (ai grijă la dietă, somn, igienă etc.)
 4. Fierbe, îmbuteliază, decojește, purifică, gătește… sau uită de orice nu poate fi supus vreunuia dintre procesele acestea.
 5. Utilizează măsurile de precauție față de insecte și antimalarie, după recomandări. Nu crede tot ceea ce auzi despre malarie și antimalarice!
 6. Fă tot posibilul să călătorești în timpul zilei și fii atent la metoda de transport pe care o folosești!
 7. Ai mai multă grijă la soare și la căldura acestuia!
 8. Evită HIV/SIDA și alte boli cu transmitere sexuală; folosiți un prezervativ, în cazul în care sunteți activ din punct de vedere sexual; aveți grijă în momentul în care primiți ajutor medical (injecții, teste de sânge, transfuzii, etc.)
 9. Fii conștient de sănătatea ta mentală cât timp ești plecat.
 10. Citește despre riscurile și schimbările pe care le presupune viitoarea locație (schimbări de fus orar, de altitudine, rău de mișcare, de mașină, de avion etc.)
 11. Evită câinii, maimuțele și alte animale cu blană. În cazul în care ai fost mușcat, spală-te și du-te cât mai repede la un medic; este recomandat să îți contactezi și medicul din țară.
 12. Distrează-te! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SunăTimite email